Praznični december v Slovenj Gradcu

Praznični december v Slovenj Gradcu

Praznično dogajanje v mesecu decembru bo letos v Slovenj Gradcu izvedeno na malo drugačen način, prilagojen epidemiološki situaciji in zaščitnim ukrepom pred okužbo s koronavirusom. Načrtujemo kar nekaj aktivnosti (tako na spletu kot tudi na prostem) s katerimi želimo polepšati zadnji mesec letošnjega leta:

28. novembra (na prvo adventno nedeljo) bomo prižgali prvo svečo na adventnem vencu v krožišču pri južnem vhodu v mesto.

Prižig prazničnih luči bo v sredo, 1. decembra, v večernih urah.

Od 1. decembra dalje bo v mestnem jedru Slovenj Gradca postavljen Božičkov nabiralnik, v katerega lahko otroci oddajo svoja pisma. Če bodo navedli svoj naslov, jim bo Božiček tudi odpisal.

V mestnem jedru bo od 10. decembra dalje postavljena praznična božična vas z božično - novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje. Pripravljamo tudi decembrsko nagradno igro, s katero želimo vzpodbudili k individualnemu raziskovanju mesta in njegovih skritih kotičkov v prazničnem decembru z rešitvijo vseh nalog si lahko priigrate lepo praktično nagrado.

Od 10. decembra dalje bodo na Facebook strani JZ Spotur predvajane božične pravljice, ki bodo otrokom popestrile praznične večere.

Med 20. in 22. decembrom pa bo Božiček s svojim posebnim prazničnim vozilom prevozil celo občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter pozdravil in obdaril otroke. Urnik in relacija bosta objavljena na spletnih straneh ter družabnih omrežjih JZ Spotur.

V kolikor bodo razmere dopuščale, se bo v mestu odvil tudi praznični sejem.

Pripravljamo še kakšno presenečenje, zato vabljeni, da začutite praznični utrip ob lučkah ter božični glasbi v Slovenj Gradcu.

 

Prejšnja Postavitev božičnega drevesa
Naslednja Zasvetila je prva adventna svečka
123movies