Letna skupščina Združenja zgodovinskih mest v Kopru

Letna skupščina Združenja zgodovinskih mest v Kopru

V četrtek, 18. novembra, je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru potekala letna skupščina Združenja zgodovinskih mest Slovenije, ki smo se je udeležili tudi predstavniki Slovenj Gradca. V združenje smo kot mesto z bogato zgodovino, kulturnimi vrednotami in podobnimi nazori kot ostala mesta, ki v ospredje postavljajo ohranjanje in oživljanje mestnih posebnosti vključno s prireditvami, skrb za kulturno dediščino ter razvoj starih mestnih jeder, vstopili decembra 2020. Na skupščini pa smo tudi formalno postali enakovredni člani devetnajstih občin, ki sooblikujejo pomembno združenje, ki v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. 

Na dogodku je zbrane nagovoril tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, ki se je združenju in prisotnim zahvalil za zaupanje in prepoznanje Slovenj Gradca kot mesta, primernega za vključitev v družbo tako posebnih in pomembnih mest. 

S strani generalne sekretarke združenja, gospe Mateje Hafner Dolenc, je bilo poudarjeno, da se je naše mesto hitro vključilo tako na podlagi vseh obveznosti kot tudi na vsebinskem področju in da uspešno sodelujemo pri projektih, ki so trenutno v teku. V želji po nadaljnjem napredku na področju kulture in kulturnega turizma se že veselimo vseh dejavnosti in priložnosti, ki nas v sklopu združenja čakajo v prihodnje. 

Prejšnja Jubilejno leto, posvečeno sv. Elizabeti
Naslednja Predstavitev Slovenj Gradca in Koroške na turističnem sejmu v Leipzigu
123movies