Slovenj Gradec postal ZLATI Gradec

Slovenj Gradec postal ZLATI Gradec

V zadnjih dneh nas preveva veselje in ponos, saj je naša občanka, športna plezalka Janja Garnbret, osvojila ZLATO olimpijsko medaljo, ki pa je hkrati tudi prva olimpijska medalja, dosežena s strani prebivalca/prebivalke naše občine. Obenem pa se je najboljša plezalka na svetu vpisala v zgodovino športa tudi zato, ker si je priplezala sploh prvo olimpijsko medaljo v tej disciplini, ki je bila letos v Tokiu prvič uvrščena na olimpijske igre. 

Podporo so ji že v času prenosa tekme v živo na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu izkazali številni navijači, ki pa so se v še veliko večjem številu zbrali na sprejemu olimpijske zmagovalke, ki je v mestnem jedru Slovenj Gradca potekal v sredo, 11. avgusta. Center Slovenj Gradca je verjetno takrat gostil največje število obiskovalcev v novejši zgodovini mesta, kar je ponoven dokaz, da šport povezuje na različnih nivojih. 

Zlat Slovenj Gradec je pokazal srčnost in navdušenje ob takšni zmagi, ki bo za večno ostala v lepem spominu domačinov in celotne Slovenije. 

Iskrene čestitke še enkrat in hvala za uspeh, ki je povezal ne samo našo občino, temveč celotno regijo in Slovenijo!

Celotno fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.

Prejšnja Razstava o obletnici cerkve sv. Elizabete
Naslednja Poletno jutro obiskalo naše mesto
123movies