Drugačni časi vabijo k drugačnemu obisku. Spoznajte nas virtualno.

Drugačni časi vabijo k drugačnemu obisku. Spoznajte nas virtualno.

V letošnjem letu se v duhu Evropske gastronomske regije 2021 vse vrti okoli kulinarike. Domače, tradicionalne, malce drugačne in tudi popolnoma netipične za posamezno območje. A vendar tako zanimive in vredne okušanja. Saj poznate rek »ljubezen gre skozi želodec«? Tudi kraj lahko vzljubite preko kulinarike, zato vam ponujamo nekaj namigov za spoznavanje naše.

V svetu je Slovenj Gradec v luči gastronomije dobro prepoznan po Pergerjevih dobrotah. Mednarodno nagrajeni medenjaki, slastni bonboni iz ekoloških sestavin, velike barvne lizike, turški med in medene pijače … Greh bi bil, če si ne bi njihovih izdelkov naročili kar na dom in uživali v skrbno pripravljenih izdelkih, ki so jih spoznali tudi številni svetovni znani ljudje. Obiščite njihovo spletno stran in izberite najslajše dobrote.

Sladko se po navadi prileže ob kavi, kajne? Preko spletne trgovine si lahko naročite Wolfovo kavo – kavo, ki so jo v pražarni Escobar pripravili v skladu z Wolfovim okusom. Močna, z okusom po karameli in lešnikih vas bo zagotovo prebudila ter vzpodbudila k spoznavanju življenja in del v Slovenj Gradcu rojenega skladatelja Huga Wolfa.

Ko oboje prispe do vašega doma, je čas za pripravo prigrizka s pridihom našega mesta in pravo virtualno spoznavanje Slovenj Gradca. Kaj porečete na glasbeno podlago? Spoznajte neuradno »himno« našega kraja – Luči Slovenj Gradca od ansambla Štirje kovači ali pa si zavrtite njihovo Kam le čas beži, ki je bila razglašena za vižo stoletja.

Se vam večkrat zgodi, da vam zmanjka idej za kosilo? Poizkusite našo tipično jed mežerli - preverite recept (naj vam prišepnemo, da paše postrežen z mrzlim krompirjem – krompirjevo solato). Za navdih za sladico pa preverite nagrajeni (Food Film Menu 2020) kratki film Levi devžej, kjer lahko spoznate izjemno obetavnega mladega kuharja Jureta Dretnika, ki pripravlja kločeve nudlne.

Pomlad v nas prebudi sanjarjenje in željo po načrtovanju prihodnjih izletov, zato ne dvomimo, da vam bo največ koristnih idej podala naša spletna stran, kjer se lahko tudi virtualno sprehodite po našem kraju in okolici. Če ste bolj vizualen tip, preverite naš Youtube kanal in si oglejte številne kratke, promocijske filmčke naše destinacije, da najdete vam najbližje edinstvene produkte. Seveda pa za vse aktualne novice sledite našim profilom Visit Slovenj Gradec na Faceboku in Instagramu.

Na žalost nam trenutno stanje ne dovoljuje obiska kulturnih ustanov, zato so se te potrudile, da potrkajo kar na vrata vaših domov. Za potešitev kulturnega duha vstopite v virtualno galerijo Koroške galerije likovnih umetnosti, kjer so na ogled tri razstave: Stalna zbirka, Pečkov Slovenj Gradec in LOJZE LOGAR. pop.! 1968-1980. Da bo doživetje čim bolj pristno, so na njihovem Youtube kanalu za vas pripravili tudi virtualna vodstva po omenjenih razstavah.

Da stik z obiskovalci ne bi zamrl, skrbijo tudi v Koroškem pokrajinskem muzeju. Na njihovi spletni strani najdete bogate opise številnih razstav, zbirk in projektov. Na Youtube kanalu si oglejte novo stalno muzejsko zbirko o ansamblu Štirje kovači, začasno razstavo o Slovenjgraškem špitalu ali pa katerega izmed pogovorov z mojstri koroške košte. V letošnjem gastronomsko naravnanem letu tradicionalni prehrambni dediščini posebno pozornost posvečajo s projektom Koroška košta

 

Verjamemo, da bo virtualno raziskovanje našega mesta in okolice v vas prebudilo željo po dejanskem obisku takoj, ko bo to mogoče. Preverite še prispevek v oddaji Na lepše (od 13:20 dalje) in spoznali boste, da smo domačini dobrosrčni ter gostoljubni in vas bomo, ko bo to mogoče, sprejeli z odprtimi rokami. Željno namreč že pričakujemo čase, ko vam bomo lahko predstavili svoj Slovenj Gradec, pa naj bo to zgolj s pozdravom na ulici, z malenkostmi, ki jih za vas pripravijo skrbni ponudniki nastanitvenih kapacitet in s tem polepšajo dan ali pa s prijaznostjo in toplino, ki jo boste začutili ob stiku s turističnimi delavci, ki smo tu za vas in komaj čakamo, da vas lahko ponovno sprejmemo.

Pošiljamo vam praznične pozdrave in upamo, da še nekaj časa ostanemo z vami v vaših mislih.

 

 

Prejšnja Odprtje novih stalnih muzejskih zbirk Koroškega pokrajinskega muzeja Slovenj Gradec
Naslednja Turistična strategija Pohorja
123movies