Cerkev sv. Jurij

Slovenj Gradec, staro mestno jedro je, ker je ohranilo svojo prvotno zasnovo, danes pomemben urbanistični spomenik. Koroška galerija likovnih umetnosti, Koroški pokrajinski muzej in rojstna hiša Huga Wolfa nudijo veliko znamenitosti, ki so na voljo za ogled.

Koroška galerija likovnih umetnosti

koroska galerija lik umetnosti

Glavni trg 24, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: +386 (0)2 882 21 31,
+386 (0)2 620 36 50
E-pošta: galerija@glu-sg-si
Splet: www.glu-sg.si

Več info

Deluje od leta 1955 in je središče kulturnega dogajanja v dolini. Z odmevnimi prireditvami (nekatere od njih so bile pod pokroviteljstvom OZN) posega tudi v mednarodni prostor.

Zbirke: Mednarodna likovna zbirka in zbirka del slovenskih likovnih umetnikov, Stalna zbirka slik Bogdana Borčića, Hommage Jožetu Tisnikarju, Tretjakova afriška zbirka, Muzej socialne estetike Pina Poggija in Galerija na prostem.

Ogled vsak dan od 9. do 18. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 13. in od 14. do 17. ure; ob ponedeljkih zaprto.

Koroški pokrajinski muzej

koroski pokrajinski muzej

Glavni trg 24, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: +386 (0)2 621 25 22
Fax: +386 (0)2 621 25 22
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Splet: www.kpm.si

Več info

Zbirke: Arheološka zbirka, Cajnkova zbirka o zgodovini športa, Etnološka zbirka iz Libelič, Zbirka novejše zgodovine, Prodnikova zbirka etnoloških predmetov, Zbirka Koroškega radia, Zbirka o dr. Ljubi Prenner, Čarfova zbirka panjskih končnic.
Depandanse: Pavčkove bolnišnice na Pohorju, cerkev sv. Jurija na Legnu, gestapovski zapori v Dravogradu.

Ogled vsak dan od 9. do 18. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 13. in od 14. do 17. ure; ob ponedeljkih zaprto.

Medičarstvo in svečarstvo Perger

Pergerjev medenjak

Perger 1757 d. o. o.
Glavni trg 34, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: +386 (0)2 884 14 96
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Splet: www.perger1757.si 

Več info

Medeni raj – Galerija in muzej Perger 1757
Obisk edinega evropskega medičarja in svečarja s tradicijo iz leta 1757, sodi med najzanimivejše turistične točke Slovenije in s tem tudi mesta Slovenj Gradec, saj se sleherni obiskovalec sreča z več kot dve stoletji in pol staro dediščino medičarske, lectarske in svečarske obrti, ki se vitalno nadaljuje v sedanji čas.
V Slovenj Gradcu deluje edini evropski medičar in svečar s tradicijo iz leta 1757. Vsa znanja in spretnosti se iz roda v rod prenašajo na sedaj že deveto generacijo tega družinskega podjetja. Z veseljem vas bodo pospremili v svet izdelovanja lectovih srčkov, pravih voščenih sveč, vrhunskih medenjakov in vas ob obisku postregli s prvovrstnimi domačimi bonboni brez konzervansov ter pravo brezalkoholno medico. Seveda tudi medenega žganja in medenega vina nikoli ne zmanjka.
Hiša mojstrovin ponuja tudi pestro paleto najrazličnejših poslovnih, promocijskih in protokolarnih daril, ki so jih v dar dobile številne znane osebnosti iz vsega sveta. Poleg sodobno oblikovanih izdelkov medičarske in svečarske delavnice Perger 1757 vam ponujajo tudi mojstrovine svetovno priznanega oblikovalca Oskarja Kogoja ter izdelke mlade generacije slovenskih in tujih nadarjenih oblikovalcev
Za organizirane skupine je na voljo tudi parkirišče in sicer tako za osebna vozila, kakor tudi za avtobuse.

Ogled po dogovoru

Rojstna hiša Huga Wolfa

Rojstna hisa Hugo Wolf

Glavni trg 40, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: +386 (0)2 621 25 45
Tajništvo: +386 (0)2 621 25 22
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 
Splet: www.hugowolf.si 

Več info

V rojstni hiši svetovno znanega skladatelja poznoromantičnega samospeva Huga Wolfa, je do obnove stavbe v letu 2010/11, delovala Glasbena šola Slovenj Gradec. Danes je stavba spremenjena v spominski muzej, v okviru katerega deluje Mednarodni informacijsko dokumentacijski center Hugo Wolf.

Spominska razstava, postavljena v interierju meščanskega bivalnega okolja iz konca 19.stoletja, predstavlja Wolfovo življenje in delo skozi vsa značilna obdobja njegovega intenzivnega, ekstravagantnega in tudi tragičnega življenja, s posebnim poudarkom na otroštvu v Slovenj Gradcu ter pripovedi o življenjskih okoliščinah v rojstnem mestu in družini. Dokumentacijski center Hugo Wolf v pritličju, s centralnim arhivom o Wolfu, deluje kot mednarodno vozlišče in koordinacijska točka za številna društva Huga Wolfa po svetu. V stavbi so še knjižnica s čitalnico ter manjša avdio-video dvorana, v nadstropju pa manjša koncertna dvorana. Program celovite promocije skladateljevega življenja in dela ter izvedbo tradicionalnih prireditev koncertnega cikla 'Wolf povezuje' ter mednarodne solopevske šole koordinirajo v Društvu Hugo Wolf Slovenj Gradec, ki ima v stavbi tudi svoj sedež.

Ogled je možen od torka do sobote od 10.00 do 16.00 ure.

 

Opozorilo! Za boljšo uporabnišku izkušnjo, spletna stran uporablja t.i. piškotke.

Z nadaljnjim uporabljanjem strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več

Se strinjam

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.