Zgodbe starega mestnega jedra vas bodo popeljale v srednjeveško preteklost, kulturno izročilo ter živahen utrip današnjega časa.

 

Voden ogled mestnega jedra

Mestno jedro Slovenj Gradca odlikuje svojevrstna arhitekturna podoba in srednjeveška zasnova. Med sprehodom po mestu, ki lahko traja dve uri, boste spoznali najpomembnejše kulturne institucije, številne umetniške skulpture na prostem in zanimive posebnosti mesta Glasnika miru.

Ogled je na voljo po naročilu. Urnik in program se določi po dogovoru.

Jeziki
po dogovoru

Cena
Najem lokalnega vodiča za ogled mestnega jedra stane 40,00 EUR za prvo uro vodenja. Vsaka nadaljnja ura stane 20,00 EUR.

Naročilo ogledov in informacije:
TIC Slovenj Gradec
Glavni trg 24, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: +386 (0)2 881 21 16

 

Voden sprehod ob ostankih srednjeveškega mestnega obzidja

V Slovenj Gradcu se lahko sprehodite ob ostankih najvišjega ohranjenega srednjeveškega obzidja v Sloveniji. Preko različnih zgodb lahko na zanimiv način spoznate bogato mestno zgodovino enega starejših mest v slovenskem prostoru. Izvedeli boste kje je bilo prvotno naselje, kdo in zakaj je ustanovil novo, katera je najstarejša zidana stavba v mestu, kako so živeli meščani v preteklosti in še …

Ogled je na voljo po naročilu. Čas trajanja je 90 minut.

Cena
Odrasli 4,00 EUR, upokojenci 3,00 EUR, mladina 2,50 EUR.

Naročilo ogledov in informacije:
Koroški pokrajinski muzej
Glavni trg 24, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: +386 (0)2 621 25 20 ali +386 (0)2 621 25 22

Obrazec za povpraševanje vodenega ogleda mestnega jedra
captcharefresh

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Povpraševanje po rezervaciji ogleda / izleta Za rezervacijo ogleda / izleta izpolnite spodnji obrazec. Vaše povpraševanje bo posredovano v turistični informacijski center, kjer bomo preverili ali je v izbranem terminu na voljo dovolj prostih mest in vam poslali odgovor glede rezervacije. Odgovor boste prejeli najkasneje v 48 urah.