Domača in umetnostna obrt

Rokodelstvo v Mislinjski dolini

Na Koroškem, še zlasti na območju Mislinjske doline, je rokodelstvo zelo razširjeno. Na to je vplivala tudi vseslovenska bienalna razstava domačih in umetnostnih obrti, ki v Slovenj Gradcu poteka že od leta 1977. V zadnjih letih je rokodelstvo močno vpeto v regionalno turistično ponudbo. Predvsem na območju Slovenj Gradca in širše Mislinjske doline obratujejo delavnice odprtih vrat, rokodelske izdelke je mogoče kupiti v turistično-informacijskih centrih in specializiranih trgovinah.

Čeprav so določene obrti že skoraj zamrle, se v zadnjih letih vedno več izdelovalcev, tudi mlajših, spogleduje s sodobnim rokodelskim ustvarjanjem, ki sodi v sam vrh slovenske rokodelske ustvarjalnosti. Ljudsko rokodelsko izročilo ohranjajo v številnih društvih in ga izvirno vpletajo v obogatitev regijske turistične ponudbe.

Seznam rokodelcev na Koroškem je na voljo na naslednji spletni povezavi:
www.duo-kunsthandwerk.eu/koroska_sl

Opozorilo! Za boljšo uporabnišku izkušnjo, spletna stran uporablja t.i. piškotke.

Z nadaljnjim uporabljanjem strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več

Se strinjam

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.