Slovenj Gradec je športnikom zelo prijazno mesto. Mesto poleg nastanitev nudi pestro ponudbo športnih aktivnosti, ki se lahko izvajajo v športnih centrih.
Športni center Slovenj Gradec, v sklopu katerega je na voljo 18770 m2 površin za izvajanje športnih dejavnosti, se nahaja v samem centru Slovenj Gradca.
Športni center Slovenj Gradec nudi pokrite površine, kot tudi odprte površine.

Športni center Vinko Cajnko

Športni center Vinko Cajnko

Kopališka ulica 27, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: +386 (0)2 884 62 82
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Splet: www.spotur.si

 

Notranje površine:

 • velika dvorana (40 x 20 m) za rokomet, mali nogomet, košarko, odbojko
 • plezalna stena
 • mala telovadnica (14 x 21 m)
 • borilnica (14 x 14 m, tatami)
 • fitnes
 • strelišče (4 steze, zračno orožje)
 • rehabilitacijski center
 • sejna soba (tudi šahovska soba)
 • kegljišče (4 steze)

 

Letno kopališče:

 • 2 bazena (25 x 12 m, 12 x 6 m)
 • igrišče za odbojko na mivki

 

Zunanje površine:

 • atletski stadion
  (tartan, 6 stez 400 m, 8 stez 100 m)
 • travnato nogometno igrišče (100 x 64 m)
 • travnato pomožno nogometno igrišče (70x45 m)
 • igrišče z umetno travo (20 x 40 m)
 • igrišče za odbojko (asfalt)
 • igrišče za košarko (asfalt)
 • igrišče za rokomet (asfalt)


Smučanje in zimska rekreacija – Gorsko turistični center Kope

Smučanje in zimska rekreacija – Gorsko turistični center Kope

Informacije:
VABO d. o. o.
Telefon: +386 (0)2 883 98 50
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 
Splet: www.kope.si 

Gorsko turistični center Kope leži na skrajnem zahodnem in najvišjem delu Pohorja nad Slovenj Gradcem in predstavlja osrednji smučarski center na Koroškem. Smučišče sestavlja več kot 8 km urejenih smučarskih prog, ki jih povezujejo 2 štirisedežnici in 6 vlečnic. Najdaljša proga ima 500 metrov višinske razlike. Razgiban teren ponuja smučišča tako za učenje smučanja kot tudi za smučarske mojstre in tekmovanja najvišjega ranga. Ob smučišču je urejen poligon za deskarje na snegu. V šoli smučanja in deskanja na snegu izkušeni licencirani učitelji poskrbijo, da vam na smučišču ne bo dolgčas ter da boste varno in hitro osvojili osnove ali pa nadgradili svoje znanje smučanja in deskanja na snegu.

Za sprehajalce in ljubitelje teka na smučeh je na voljo 15 km slikovitih, urejenih sprehajalnih poti, speljanih po planjah od Grmovškovega doma do Ribniške koče, ki nudijo nepozabni razgled na Peco in Savinjske Alpe. Za namestitev je poskrbljeno v objektih v neposredni bližini smučišča, le nekaj korakov od vstopnih žičniških postaj. Poleg pestre športne ponudbe pa Kope v zimskih mesecih slovijo še kot središče zabave na Koroškem.


Jahanje – CROSS COUNTRY CLUB LEGEN

Jahanje – CROSS COUNTRY CLUB LEGEN

Legen 96, 2380 Slovenj Gradec
Informacije: Mobitel: +386 (0)51 320 984 Vladimir Jarh Nikolič

Odkrivanje čarov Mislinjske doline s konjskega hrbta vam omogoča Cross Country Club Legen. Izvajajo terensko jahanje (pogoj opravljen izpit vsaj za jahača 1), ali pa za začetnike jahanje v ogradi, maneži.


Fitnes - Fitnes center Megafit

Fitnes - Fitnes center Megafit

Ronkova 4, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: +386 (0)2 882 21 35
Odpiralni časi:
Pon. - pet.: od 08.00 do 22.00
Sob. in ned.: od 16.00 do 21.00 ure
Prazniki: zaprto

Fitness center Megafit se nahaja v trgovsko-poslovnem centru KaTiCa na 420 kvadr.metrih površine. Poleg vadbe na priznanih Techogym napravah vam vsakodnevno ponujajo vodene vadbe aerobike, step aerobike, HI-LO, latino, tae-bo, trebušni ples in pilates. Poteka tudi tečaj kix-boxa, obiskovalcem pa so na voljo tudi pregledi strokovnjaka za športno medicino.

 


Tenis

Tenis

Tenis center Murko
Francetova cesta 24, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: +386 (0)41 333 444

Tenis center Murko si prizadeva spodbuditi Korošce k aktivnemu in kvalitetnemu preživljanju prostega časa s pomočjo igranja tenisa in z njim povezanimi aktivnostmi. Nudijo igranje rekreativnih turnirjev, igranje v rekreativni ligi z licenco Teniške zveze Slovenije in Društva igralcev tenisa Slovenije, ligo dvojic 50+, ligo dvojic 60+, v okviru Tenis Kluba 96 srečanja s prijateljskimi klubi, piknike in druženje, teniške in druge delavnice …


Atletika – Atletski klub Slovenj Gradec

Atletika – Atletski klub Slovenj Gradec

Strnadova ulica 9, 2380 Slovenj Gradec
Mobitel: +386 (0)40 432 152
Splet: www.atletskiklub-sg.si 

Atletski klub Slovenj Gradec je s svojim delovanjem začel v septembru 2007. Je naslednik Atletske sekcije Slovenj Gradec, ki je delovala od leta 1983 do leta 1995 ter Atletskega kluba Slovenj Gradec, ki je deloval od 1995–1998. V letih 1999 do 2007 se je atletika v Slovenj Gradcu izvajala pod okriljem Koroškega atletskega kluba. Velik interes za to športno panogo pa je narekoval ustanovitev lokalnega atletskega kluba.

S kvalitetno organizacijo dela, strokovnim trenerskim kadrom in dobrimi pogoji za trening si je Atletski klub Slovenj Gradec v razmeroma kratkem času uspel zagotoviti ugled in jasno pozicijo med športnimi panogami, ki imajo v Slovenj Gradcu daljšo tradicijo.

 


Judo – Judo klub Slovenj Gradec

Judo – Judo klub Slovenj Gradec

Podgorska cesta 127, 2380 Slovenj Gradec
Mobitel: +386 (0)31 316 454
+386 (0)31 878 559
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Splet: www.judo-koroska.com 

Judo klub Slovenj Gradec neprekinjeno deluje od leta 1976. Je neprofitna organizacija, ki skrbi za razvoj judo športa v Mestni občini Slovenj Gradec in tudi širše. Klub razpolaga s tremi diplomiranimi trenerji in štirimi inštruktorji juda, ki skrbijo za delovanje različnih sekcij v vseh starostnih kategorijah. Od najmlajših (judo vrtec) do najstarejših (veteranski judo) in premore okoli aktivnih 150 članov, ki se redno udeležujejo vadb. Klub je član v Judo zvezo Slovenije in vsakoletno organizira eno izmed državnih prvenstev ter domači turnir »Mednarodni turnir v judu – Koroška open«, ki v mesto zadnja leta privabi preko 100 ekip iz več kot 20 držav in velja za največji turnir do 18 leta v državi in šteje za enega večjih v tem delu Evrope. Tekmovalci kluba vsakoletno osvajajo naslove državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah in vedno bolj uspešno zastopajo slovenske barve na velikih tekmovanjih v kadetski in mladinski konkurenci. Na večni lestvici Judo zveze Slovenije je klub uvrščen med 10 najboljših klubov.

 


Ples – Plesni klub Devžej

Ples – Plesni klub Devžej

Ronkova 4 (PTC Katica), 2380 Slovenj Gradec
Mobitel: +386 (0)41 649 816
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Splet: www.devzej.si

V plesni šoli največ pozornosti posvečajo delu z otroki in mladino. V zadnjem obdobju pa je zaživela tudi plesna rekreacija in tečaji z odraslimi. Organizirajo tudi različne kulturne in športne prireditve. So člani Plesne zveze Slovenije in Gospodarske zbornice Slovenije.
Garancija za dobro delo je doma vzgojen plesni kader, ki je opravil tudi šolanje za naziv Plesni učitelj, organizirano na Plesni Zvezi Slovenije skupaj s Fakulteto za šport v Ljubljani.

 


Plezanje - Alpinistični klub Slovenj Gradec

Plezanje - Alpinistični klub Slovenj Gradec

Pod Gradom 30, 2380 Slovenj Gradec
Mobitel: +386 (0)41 714 618
Splet: alpklubsg.si