Športno letališče Slovenj Gradec

Športno letališče Slovenj Gradec

Mislinjska Dobrava 110, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu
Telefon: +386 (0)2 885 36 30 (Koroški Aeroklub)
Splet: www.kas-aeroklub.si 

Letališče z odličnimi termičnimi pogoji je primerno za športno, turistično in poslovno letenje. 1.200 m dolga in 23 m široka asfaltna steza, dve travnati stezi in vsi spremljajoči letališki objekti omogočajo kvalitetne zasebne, poslovne in tovorne prevoze po Sloveniji in tujini. Letališče nudi tudi panoramske polete nad Mislinjsko dolino, Koroško in drugimi deli Slovenije, polete z jadralnimi letali. Organizirana je tudi stalna letalska šola za motorne in jadralne pilote.

 

Ogled jame Huda luknja

Ogled jame Huda luknja

Prijave in informacije:
Koroško-Šaleški jamarski klub »Speleos Siga« Velenje
Telefon: +386 (0)41 586 655
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Huda luknja je kot »podzemni biser osamelega Krasa« ena večjih znamenitosti Koroško-šaleške regije. Je ena najstarejših turistično urejenih jam v Sloveniji, saj je bila za obiskovalce odprta že leta 1895. Dolžina do sedaj raziskane jame je preko 2300 m in v svoji notranjosti skriva vrsto posebnosti.
Pohod skozi hrib Tisnik je izbira za vse tiste, ki si želijo jamo Huda Luknja ogledati v jamarski opremi. Dve uri adrenalinskega naprezanja, v spremstvu jamarskih vodnikov zadovoljita še tako zahtevnega obiskovalca. Treking izvajajo najmanj trije vodniki od 01. aprila do 31. oktobra. Zagotavljajo vam varnost, hkrati pa vas seznanijo z osnovnimi informacijami o Hudi luknji in njeni okolici.